Om ‘woodpek’

Jeg blev født i 1955 i København, men fornemmede allerede fra fødslen, at mit rette element lå i Vendsyssel. Min nysgerrighed og videbegærlighed var stor, og i teen-age årene fik jeg for alvor blod på tanden i forhold til at snitte i træ.

Det var en engageret og dygtig sløjdlærer – hr Jespersen -, som fangede min interesse – og husk nu lige på, at i teen-age årene er man måske lidt ukoncentreret og vild, men – som sagt var kimen lagt til mit efterfølgende livsforløb.

Knivene og træet har fulgt mig lige siden, og selv om jeg ikke blev optaget på Akademiet i Aarhus (fordi jeg åbenbart allerede vidste det meste) så tog jeg nordpå og bosatte mig i en lejlighed i Hjørring

Træet, den kreative indre åre og behovet for at udleve de indre spøgelser og behov resulterede så i rigtig mange indre slagsmål omkring begreber som kvalitet, kunst og økonomi, for når det ene fungerede, så var det andet ofte i ubalance.. Ungdommens festlige liv fortsatte måske også i for mange år – et liv, der udefra kunne se lidt uansvarligt ud, men omvendt, så har vi jo i bund og grund alene ansvar for vores eget liv og levned, så længe vi ikke påfører andre nogen skade, og så længe vi hjælper hinanden efter bedste evne.

Nu – med tilværelsens rynker, slid og mærker på krop og sjæl kan jeg stadigvæk ikke kaste den ungdommelige humor af mig eller forfalde til spontane gale streger. Jeg blir nok ved med at forfølge mine kreative behov, til jeg engang pludselig falder om midt i det hele.